“Jag lär mig nya saker varje dag”

Namn: Josefina
Om Josefina: Utbildad undersköterska och lärarassistent. Har tidigare erfarenhet från hemtjänst, äldreomsorg och som personlig assistent.
Fun fact: Älskar att virka och sy – och brinner för att lära andra hennes passion!

Vad gjorde du innan du hittade till Pamoja?
– Jag är utbildad undersköterska sedan 2008 och har jobbat på äldreboende, som personlig assistent och inom hemtjänsten, bland annat. Jag har också gått en utbildning inom skrädderi, och utbildat mig till lärarassistent. Jag tycker det är kul att lära mig nya saker.

Vad tycker du är roligt med jobbet inom omsorgen?
– Att umgås – och samtidigt ha ett professionellt förhållningssätt. Det är roligt att följa med på promenader och olika aktiviteter. Alla individer är olika, men alla förtjänar att behandlas med respekt.

Och generellt, vad tycker du är det bästa med jobbet på Pamoja?
– Det bästa är flexibiliteten, och att det är så enkelt att kommunicera med er. Så fort man ringer eller skriver i chatten så finns ni där och svarar. Ni har förståelse för era medarbetare, det känns jättebra. Och så är det roligt att få komma till nya arbetsplatser – jag lär mig något nytt varje dag!

Till sist – vad gör du när du inte jobbar?
– När jag inte jobbar med Pamoja så är jag volontär i Svenska kyrkan, bl.a. som tolk. Jag är mycket intresserad av integration och att hjälpa nyanlända.