Pamoja-modellen

FAKTA:
Pamoja HI-LEAP bygger på det vi lärt oss om människor under 20 år tillsammans med visionen om att det behöver bli enklare för talangerna och jobben att mötas. I grunden finns data från att ha hanterat fler än 100 000 sökande och 20 000 anställningar.

I decennier har vi letat talanger där bristen varit extrem. Det har varit både svårt och nyttigt. Vi har tvingats utmana oss själva, vara kreativa och hitta helt nya sätt att hitta talanger. Och så har vi utvecklat vår modell för talangförsörjning. Vi kallar den för Pamoja HI-LEAP ™ är ett akronym av orden Hire, Learn, Proceed och består av 3 steg på vägen till bra jobb och talanger. Pamoja HI-LEAP säger något om både syftet bakom och resultatet; att den som jobbar med oss tar rejäla kliv framåt på jobbmarknaden. 

Pamoja-modellen bygger på den enkla idén om att människor ska matchas till jobb baserat på sin potential. Och att ett bra jobb är en resa över tid där människor inte bara får en inkomst och schyssta villkor utan också möjlighet att utvecklas och påverka den utvecklingen. 

Allra viktigast är insikten om att vägen till ett bra jobb inte handlar så mycket om att välja rätt eller fel, utan att alla erfarenheter och kunskaper är bra. Och att framtiden sällan är resultatet av ett exakt karriärrecept (även om det kan låta så ibland). Istället är det den samlade mängden erfarenheter och kunskaper som leder människor framåt. 

Vi lever just nu i en tid av snabb förändring och många möjligheter. Då kan det vara svårt att veta vilken väg som är just min. Med Pamoja-modellen försöker vi göra kluriga och viktiga frågor om jobbet lite mindre svåra, lite enklare och mycket roligare att ta sig an. Tillsammans. Pamoja helt enkelt:)