“Jag har verkligen vuxit som person sen jag började på Pamoja”

Namn: Tabitha
Bor: Stockholm
Tabithas jobbliv: Lärarstudent och lärarvikarie på Pamoja. Har tidigare jobbat som väktare och på TUI:s bamseklubb i Grekland.

Tabitha, hur funkar det att kombinera vikariejobbet med studier?
Jag tycker att det fungerar väldigt bra. Dels för att schemat är så flexibelt, att man själv får välja hur man kan jobba, och dels för att jag får praktisera det jag lär mig i skolan. Att studera och jobba som vikarie i skola är en jätterolig kombo.

Berätta varför du vill jobba som lärare!
Jag ville egentligen bli polis. Men min adhd-diagnos satte tyvärr stopp för det. Nu får man söka till polishögskolan även om man har adhd, men så var det inte förut. Då frågade jag mig själv “Varför är polis min dröm egentligen?”Jo, det är för att kunna göra skillnad i samhället. Och då kom jag på att det är ju faktiskt inte bara poliser som gör skillnad i samhället, utan även lärare. Så då valde jag att börja plugga till lärare, och det har jag inte ångrat.

Beskriv jobbet som vikarie med tre ord?
Fantastiskt! Lärorikt! Och fruktansvärt roligt. För att ingen dag är den andra lik. Och dessutom får du träffa så många olika människor, vilket jag tycker är kul! Jag har verkligen vuxit som människa sedan jag började jobba med Pamoja.