“Jag kan styra min egen vardag, och ingen dag är den andra lik” – Anna

Namn: Anna Knoph
Bor: Stockholm
Annas jobbliv: Lärarvikarie i skolan, läxhjälp, ideellt med utbildningsfrågor och föreningsverksamhet.
Anna specialitet: Anna har en kandidatexamen i Socialantropologi från Uppsala Universitet och University of Sydney, och brinner för lärande i alla former.

Anna, varför jobbar du med Pamoja?
Jo, men det är främst på grund av flexibiliteten med varierande arbetstider, att jag lätt styr min egen vardag och även på grund av att arbetet är väldigt varierande. Jag trivs med att ha föränderlig arbetsmiljö, det är viktigt för mig för att jag ska vara motiverad!

Vad är det bästa med att jobba med Pamoja?
Det bästa är nog alla intryck som man får varje dag, för man möter så otroligt många olika personer med olika erfarenheter. Och det är väldigt härligt att man också kan få en sådan direkt effekt i sitt jobb – du ser direkt om någon är glad för att du är där. Och så är det meriterande att lära sig hur man funkar på bästa möjliga sätt i olika sociala sammanhang. Det tror jag är en enorm merit för framtida yrkesvägar.

När du inte jobbar som vikarie, vad gör du då?
När jag inte jobbar brukar jag ägna mig åt friluftsliv. Jag älskar att vara ute i skogen och vandra. Och så jobbar jag ideellt med utbildningsfrågor, bland annat med läxhjälp och lite föreningar, och hej och hå.