“Det bästa med Pamoja är att det är på ens egna villkor.”

Namn: Maedot
Bor: Stockholm
Maedots jobbliv: Har drivit sommarcafe, jobbat på bageri och lager. Just nu jobbar Maedot som kassabiträde på Apotek Hjärtat, och med Pamoja där hon framförallt har uppdrag i skola.
Maedots specialitet: Fotbollsspelare och utbildad fotbollsdomare

Beskriv jobbet med Pamoja med tre ord?
– Jag skulle beskriva det som lärorikt, utmanande – och väldigt roligt.

Vad är viktigt för dig med ett jobb?
– Jag vill gärna att mina jobb är utvecklande, och att jag lär mig någonting. För annars blir det rätt tråkigt – iallafall för mig. Och jag tycker också att det är viktigt att jag har roligt, men det kommer ofta om jag lär mig någonting. Och det är därför också som jag tycker att det är så himla bra att jobba med Pamoja, för jag lär mig saker hela tiden.

Vad är det bästa med att jobba med Pamoja?
– Det bästa med att jobba med Pamoja är att det är på ens egna villkor. Det är ju en själv som bestämmer hur mycket eller hur lite man vill jobba, vilket är skönt om man har andra saker vid sidan av.

Du är ju utbildad fotbollsdomare – har du haft nytta av den kunskapen i jobbet i skola?
– Ja, eftersom jag har jobbat som domare för yngre barn så måste man ju ofta förklara varför man tar vissa dombeslut. Så även om man blåser i pipan och folk reagerar på det, så kanske dom inte vet varför och då måste man förklara det på ett pedagogiskt sätt. Och på lite samma sätt kan det vara när jag undervisar i skola – varför man ska göra på ett visst sätt. Och att vara tydlig och pedagogisk på samma gång.