“Pamoja är modernt och flexibelt”

Namn: Michelle
Bor: Stockholm
Tips från Michelle: Jag har alltid med mig en anteckningsbok där jag skriver ner tankar varje dag. “Vad hände idag?” “Hur kan jag utveckla det här?” “Vad kan jag göra nästa gång?” Just att ha den här aktiva reflektionen – man lär sig väldigt mycket av det. 

 

När Michelle inte jobbar med Pamoja älskar hon att sporta; framförallt dans som hon sysslat med sedan hon var 12 år. Och hennes passion för idrott är inte bara en härlig hobby – sedan snart ett år tillbaka pluggar Michelle till idrottslärare på GIH, med mål att bli ämneslärare inom idrott och franska.

“Jag vill verkligen inspirera och motivera unga att hitta just sitt sätt att röra på sig. Oavsett om det är dansa eller springa eller vad man nu väljer att göra. Rörelse är helt enkelt glädje för mig. Jag mår bra av att röra på mig, jag mår bra av att dansa, och framförallt när jag dansar, så tänker jag inte på att det är tufft – jag tycker bara det är kul. Och det är det som jag vill förmedla till mina elever i framtiden – att man kan röra på sig och ha kul. Och att man kan göra av med mycket energi – och samtidigt få mycket energi.”

Förutom att plugga (och dansa) så jobbar du också med Pamoja. Hur funkar det att kombinera studier och jobb?
– Jo, men det är just det jag gillar med Pamoja, att man kan kombinera studier med att jobba, och för mig specifikt – att jag får komma ut och testa mina teoretiska kunskaper i praktiken. Jag tror att jag kommer känna mig mer redo när jag är färdig lärare, jämfört med mina jobbarkompisar som inte har lika mycket praktisk erfarenhet.

Vad är viktigt med ett jobb för att det ska passa dig?
Det som är viktigt för mig när jag väljer ett jobb är att det är flexibelt. Jag är en person som gillar att ha många bollar i luften. Så vanliga 9-17 jobb kanske inte alltid är 100 % rätt för mig, men det här gör det möjligt för mig att kunna välja själv hur jag vill jobba. Jag lägger upp i appen hur jag vill jobba och då är det anpassat på det sättet som funkar med min livsstil. Det gör också det möjligt att göra flera saker en bara ett jobb och man kan få tid och plugga eller kombinera med andra studier. Så just den här flexibiliteten gillar jag, att kunna få nya utmaningar och lärdomar, varje dag. 

Vad är det bästa med att jobba med Pamoja?
– Det bästa med Pamoja är att det är väldigt enkelt, flexibelt och modernt, och man märker att det är anpassat för att passa dagens samhälle. Man kan kombinera jobbet med studier och man kan kombinera det med andra jobb, det är det som är smidigt.