Sökes: Customer Success Agent

Varje dag ser vi på Pamoja och Lärarförmedlarna till att dörren till klassrummet står öppen – när personalen i skolan och förskolan är sjuka eller måste vara borta. Då löser någon av våra 2000 vassa vikarier jobbet tillfälligt.

Under ett år jobbar ca 200 vassa vikarier hos oss. Nu behöver vi bli fler som tar hand om dem! Vår nya kollega behöver vara nyfiken, noggrann och ha sinne för affärer.
I gengäld lovar vi ett jobb som gör skillnad, duktiga och jättesnälla kollegor, och både högt i tak och hög ambitionsnivå. Är det du eller någon du känner? Läs mer och hör av dig bums!

Om oss
People Productions driver Lärarförmedlarna och Pamoja. I Lärarförmedlarna jobbar behöriga och erfarna lärare. Pamoja är ett nytt sätt att jobba och få hjälp med riktigt bra vikarier för korta akuta behov. Nu växer vårt Customer Success team. Som Customer Success Agent är din roll att ta hand om våra fantastiska vikarier och kunder och ge stöd och support.

Om jobbet
Ditt viktigaste uppdrag är att underlätta för personal och kunder. Det handlar om allt ifrån att säkra att våra kunder får rätt personal och att våra vikarier får rätt utmaningar i sina uppdrag, att coacha, svara på tusen frågor, ibland hantera svåra samtal, ge viss teknisk support i vår app och dokumentera information. En ganska blandad kompott alltså! Dessutom förväntar sig våra kunder och vikarier blixtsnabb och kvalificerad hjälp. Precis som det ska vara.

Hos oss är ingen dag den andra lik och tempot är ofta högt. Våra kunder behöver oftast hjälp direkt på momangen! Därför sitter du mitt i affären i telefon, chatt och mejl. Vårt affärssystem med app (en mjukvara vi själva utvecklar) fungerar som stöd i alla arbetsuppgifter.

Det här behöver du kunna
Du behöver ha tidigare erfarenhet av service och support, t.ex inom bemanning, kundservice, försäljning, hotell och restaurang eller liknande. Allra viktigast är att du gillar att lösa problem (ofta flera samtidigt:)) och hjälpa folk. Både kunderna och dina jobbarkompisar. Eftersom det är mycket att hålla reda på behöver du vara noggrann och gilla att kommunicera med kunder, vikarier och kollegor i både tal och skrift. Tålamod är också bra att ha. Men du är inte ensam! Tillsammans med dina erfarna, kloka kollegor ser ni till att personal och kunder får både den hjälp de förväntar sig – och den service de ännu inte kunnat föreställa sig!

Det är bra att veta att vi är både ett teknik- och ett tjänsteföretag. Vi har bland annat utvecklat den plattform och app våra kunder och vikarier använder. Därför är det bra om du har erfarenhet av och gillar att jobba med olika tekniska systemstöd.

Praktiskt
Jobbet hos oss passar dig som är både är morgonpigg och gillar kvällsjobb. Här börjar dagen tidigt och slutar sent – eftersom vi har öppet när våra kunder behöver oss, i regel från 06-21 samt viss helgjour. Du kommer därför att jobba på schema. Du kan jobba 50 – 100 % av heltid. Vi jobbar både på kontor och distans enligt överenskommelse. Vårt fina kontor ligger högst upp i Skrapan på Södermalm i Stockholm. Du får självklart en ordentlig introduktion till jobbet. Vi håller tummarna att du kan börja så snart som möjligt!

Så söker du jobbet
Om du tycker att det här låter spännande blir vi så glada! Sök så här;
1. Fyll i några korta uppgifter om dig själv här nedan.
2. Gör vårt jobbtest.
3. Om du klarar testet kommer vi att ses på intervju.

Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till Ohlla Abdulkarim som är chef för vårt Customer Success Team; ohlla.abdulkarim@peopleproductions.se