“Jag får en kick av att dagarna är olika. Ett nytt äventyr varje dag!“

Namn: Chantel 
Bor: Värmdö
Om Chantel: Ursprungligen från Sydafrika, flyttade till Sverige 2012. Utbildad dramapedagog. Har tidigare erfarenhet från både läraryrket och inom hotellindustrin.

Chantel, du kommer ju ursprungligen från Sydafrika. Har du nytta av att du kommer från ett annat land i jobbet som vikarie?
Absolut! Att komma från ett annat land, och kanske ha en annorlunda bakgrund, tror jag är väldigt bra i det här jobbet. Främst för att man är flexibel i sitt mindset. Och sedan för att man blir väldigt bra på att våga fråga 🙂  Jag menar, om man kommer från ett annat land då måste man ständigt vara nyfiken. Det är en bra grej!

Beskriv jobbet som vikarie med tre ord!
Om jag skulle beskriva jobbet skulle jag säga att det är roligt, utmanande och utvecklande.

Vad är det bästa med att jobba i skola?
Jag gillar att dagarna inte ser likadana ut. Jag får en liten kick av att få nya uppdrag på morgonen. Även om det kan vara stressande, så är det också som ett nytt äventyr varje dag. Och sen såklart att möta barn varje dag. Att träffa dom här liven. Det är det roligaste – att få vara med i deras liv. Jättekul!
Nu är jag säker på att jag vill jobba som lärare på heltid, och har sökt till lärarprogrammet till hösten. Fingers crossed!