Kvinna i klassrum framför whiteboard.

Vikarie i grundskola

Som vikarie i grundskolan är du ofta klasslärare och undervisar en klass i flera ämnen. Det kan t ex vara svenska, matte och SO. Ofta finns en färdig planering som du följer, men ibland behöver du själv planera dagen. Då finns Pamojas lärwebb till din hjälp med färdiga planeringar och tips. Du hjälper också till mellan lektioner; på raster och under måltider.

Pamoja-appen i en mobiltelefon.

Så funkar jobbet med Pamoja

Jobbet på Pamoja (som betyder tillsammans på Swahili) innebär att du på kort varsel (ofta samma morgon) ersätter ordinarie personal som behöver vara borta. Du blir alltid personligt matchad till det bästa uppdraget för just dig och som passar din profil och dina önskemål bäst. Du behöver aldrig tävla med kollegorna om jobben eller välja bland uppdragen. Vår motkrav är att du kan jobba minst 2 dagar i veckan (Är du student? Då räknar vi med att du kan jobba minst 1 dag/vecka).

Jobbet sköter du enkelt i vår smarta app. Dessutom får du både en personlig coach och ett helt supportteam som stöttar dig när du behöver före, under och efter jobbet. Du är anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal.

fyra kvinnor som sitter runt ett mötesbord och diskuterar engagerat

Det här behöver du kunna

Att vara vikarie i skolan är världens roligaste jobb. Du får en glimt rakt in i framtiden och en chans att vara en vuxen förebild. Men jobbet är inte alltid enkelt. Att få glada, pigga 8-åringar i åk 2 att behålla koncentrationen medan du går igenom rättigheter och skyldigheter i naturen, eller att förklara grunderna i fotboll när hälften av eleverna redan har spelat sen 4-årsåldern, kräver både övertygelse och ödmjukhet. Men ingen förväntar sig att du ska kunna allt. Däremot måste du som är vikarie våga ta initiativ och klara av att ta instruktioner.

Vi sätter stort värde på att du har tidigare erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. Kanske har du varit idrottstränare eller barn- och ungdomsledare? Du behöver också ha en godkänd gymnasieexamen, tala och skriva svenska, och ha ett giltigt utdrag ur belastningsregistret.

Så söker du jobbet

Vår rekryteringsprocess är modern, snabb och effektiv. Du söker jobb med vårt smarta jobbtest. Testet gör det lättare för oss att förstå vem du är. Sen ses vi. Om du klarar alla stegen kan du börja jobba inom någon eller några dagar. Du blir anställd av oss och jobbar tryggt med kollektivavtal. Självklart får du en ordentlig introduktion till jobbet som vikarie innan du börjar.