Hej alla smarta och snälla! Nu söker vi fler vikarier till vården.

Jobbet i vård och omsorg

Letar du efter ett jobb där du får umgås med människor hela dagarna, ta ansvar och utvecklas snabbt? Där dina förmågor och kunskaper omvandlas till ett riktigt och viktigt jobb? Då har vi drömjobbet. I 20 år har vi anställt Sveriges bästa vikarier i skolan – nyfikna, initiativrika, glada, ödmjuka, kreativa, ansvarstagande, modiga, talangfulla och jättesnälla vikarier:) Nu hjälper vi till i vård och omsorg  på samma sätt! Och vi behöver nu bli fler som bidrar och tar hand om människor som behöver oss.

I vården finns det alltid tusen miljoner saker att göra. Både praktiskt och sånt som rör livet i stort. Ditt jobb handlar om att hjälpa andra människor att få ett så bra liv som möjligt. T ex praktiska saker som att laga och servera mat, städa och tvätta, handla och uträtta ärenden, samt att hjälpa till med personlig hygien, och ibland ge mediciner. Jobbet handlar också att uppmuntra och underlätta samvaro med andra, att delta i olika sociala aktiviteter och hjälpa människor att få komma ut.

Allra viktigast är förstås omsorgen och omtanken om människorna du jobbar med. För även den som behöver mycket hjälp, har förmågor, styrkor, och förstås egen vilja! Ibland kan det kännas svårt att prioritera mellan konkreta uppgifter och viljan att bara finnas där för den som behöver. Som livet i stort ungefär. Då är det viktigt att se att du öser både praktiska vardagsfunktioner och visar att livskvalitet kommer i många former! Du som jobbar i vård och omsorg får alltså en fantastisk möjlighet att göra skillnad varje dag. Ingen dag är den andra lik vilket gör jobbet både utmanande och spännande.

Vad behöver du kunna?
Ingen förväntar sig att du ska kunna allt i jobbet. Däremot måste du vara beredd att ta initiativ och klara av att följa instruktioner. Förmågan att kommunicera är (inte oväntat) ett av dina viktigaste arbetsredskap. I gengäld lovar vi dig att du kommer att lära dig massor – både om dig själv och andra – som du kommer ha nytta av för lång framtid. Oavsett vart du är på väg.

Vi vill att du har tidigare erfarenhet av att jobba i äldreomsorg eller hemtjänst. Dessutom behöver du ha godkänd gymnasieexamen eller motsvarande, tala och skriva svenska, och ha ett giltigt utdrag ur belastningsregistret. Du måste också vara beredd på att jobba med kort varsel, och flexibla tider – inom äldreomsorg finns det behov av bra personal både morgon, middag, kväll och natt, under veckans alla dagar. Du bestämmer själv vilka dagar du kan jobba. 

Bakom dig finns ett fantastiskt team här på Pamoja som stöttar och coachar när du behöver. Dessutom har vi byggt en smart jobb-app som gör jobbet enkelt idag och låter dig bygga skills för nya möjligheter i morgon. Tillsammans ser vi till att du jobbar som du vill. Lite enklare och mycket roligare. Pamoja helt enkelt:)